header_coaching

coaching

Coaching

Belangrijke kernwaarden & methoden

Waarden als integriteit, luisteren, humor, respect en het aansluiten bij de mogelijkheden van het individu en/of team zijn voor mij belangrijk. Door lichtheid en helderheid in mijn gesprekken te brengen inspireer ik om 'out of the box' te gaan denken en door reflectie en het focussen op mogelijkheden stimuleer ik het overgaan tot actie. In mijn aanpak maak ik onder meer gebruik van Socratische gespreksvoering, Geweldloze Communicatie (Marshall Rosenberg), Systemisch werken (Bert Hellinger), Intercultural Readiness Check@ (IBI)

Individuele coaching gesprekken

Als je behoefte hebt om meer inzicht te krijgen in je eigen gedrag, persoonlijk wil groeien en/of support wil bij het nemen van een belangrijke beslissing, dan kan ik je daarbij als coach wellicht op weg helpen door te onderzoeken wat je onderliggende drijfveren, ideeën en overtuigingen zijn die je huidige gedrag bepalen en hoe je die kunt veranderen. Je kunt kiezen uit face to face gesprekken, skype of e-mail.

Coaching van teams

Hierbij ligt mijn focus op het zichtbaar maken van gedrags- en denkpatronen die spelen binnen een team die een constructieve voortgang belemmeren. Vaak zijn deze patronen onbewust en juist door het ontwikkelen van dit bewustzijn zijn veranderingen mogelijk. Voor mij zijn hierbij onderling begrip en betrokkenheid van essentieel belang om een constructieve bijdrage aan de doelstellingen van het team en de organisatie te kunnen leveren. In mijn aanpak maak ik o.a. gebruik van de methode Deep Democracy (Myrna Lewis)

Naast individuele klanten heb ik o.a. de volgende opdrachtgevers:

Artsen zonder Grenzen (eCoachU - Amsterdam), Master International Public Health (Hogeschool Leiden), Vluchtelingenwerk (Amsterdam), Stichting LaLuz (Amsterdam), RedR (Londen)

Referentie

Integer, oprecht betrokken en energiek. Een verbinder, een vakvrouw met een volle gereedschapskist aan kennis en levenswijsheid, een gids. Jackie kijkt en luistert. Zij zet mensen in hun kracht door het stellen van Socratische vragen. Een voorrecht met haar te werken en de impact te zien van haar werk (Drs. Nelke Manders; Interimmanagement).

 Wees zelf de verandering

die je in de wereld wilt zien

(Mahatma Gandhi)